Sâmbăta, 13 februarie la Teatrul Poetic „Alexei Mateevici” se va juca o dramă emoționantă – Jurnalul Annei Frank. Un spectacolul-omagiu adus victimelor Holocaustului.

Actrița Elena Frunze-Hatman, este protagonista spectacolului care a luat Premiul „Pentru cel mai valoros debut” la Gala Premiilor UNITEM din 2019. Elena, trăiește rolul Annei prin chipul și vocea unei școlărițe care își caută locul în lume – la fel ca tinerii de astăzi.

Echipa Teatrului „Alexei Mateevici”, aduce omagiu Annei Frank, care în februarie sau la începutul lunii martie, în anul 1945, s-a stins din viață la numai 15 ani, precum și tuturor victimelor Holocaustului.

Jurnalul Annei Frank este, de fapt, un mic caiet în care, Anna a scris despre speranțele, temerile și visele ei în timpul celor aproape doi ani, petrecuți într-o mansardă din Amsterdam, ascunzându-se de naziști în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Nelly Cozaru: „Sunt o rebelă solitară” | Interviu

Nelly Cozaru, regizoarea spectacolului oferă o perspectivă asupra a ceea ce înseamnă a fi OM, în condițiile în care viața este dură cu noi și imprevizibilă. Un spectacol ce va rămâne relevant, pentru toate generațiile, un document istoric al Holocaustului.

„Crede-mă, când stai închis un an şi jumătate, se poate întâmpla ca în anumite zile să-ţi fie de ajuns. Şi asta dincolo de orice îndreptăţire sau recunoştinţă; sentimentele nu pot fi alungate. Să merg cu bicicleta, să dansez, să fluier, să văd lumea, să mă simt tânără, să ştiu că sunt liberă – iată de ce mi-e dor. Şi totuşi nu trebuie s-o arăt, căci, închipuie-ţi, dacă toţi am începe să ne plângem sau să afişăm nişte feţe nemulţumite, unde ar duce asta? (24 decembrie 1943)”, scria Anna Frank.

Biletele pot fi cumpărate pe iTicket.