Prima pagină » NOUTĂȚI » „Jurnalul Annei Frank”. Istoria unei fete de 15 ani din perioada Holocaustului

„Jurnalul Annei Frank”. Istoria unei fete de 15 ani din perioada Holocaustului

Teatrul Poetic „Alexei Mateevici” te invită la spectacolul „Jurnalul Annei Frank”. Istoria unei fete de 15 ani din perioada Holocaustului
Sâmbăta, 13 februarie la Teatrul Poetic „Alexei Mateevici” se va juca o dramă emoționantă – Jurnalul Annei Frank. Un spectacolul-omagiu adus victimelor Holocaustului.

Actrița Elena Frunze-Hatman, este protagonista spectacolului care a luat Premiul „Pentru cel mai valoros debut” la Gala Premiilor UNITEM din 2019. Elena, trăiește rolul Annei prin chipul și vocea unei școlărițe care își caută locul în lume – la fel ca tinerii de astăzi.

Echipa Teatrului „Alexei Mateevici”, aduce omagiu Annei Frank, care în februarie sau la începutul lunii martie, în anul 1945, s-a stins din viață la numai 15 ani, precum și tuturor victimelor Holocaustului.

Jurnalul Annei Frank este, de fapt, un mic caiet în care, Anna a scris despre speranțele, temerile și visele ei în timpul celor aproape doi ani, petrecuți într-o mansardă din Amsterdam, ascunzându-se de naziști în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Nelly Cozaru: „Sunt o rebelă solitară” | Interviu

Nelly Cozaru, regizoarea spectacolului oferă o perspectivă asupra a ceea ce înseamnă a fi OM, în condițiile în care viața este dură cu noi și imprevizibilă. Un spectacol ce va rămâne relevant, pentru toate generațiile, un document istoric al Holocaustului.

„Crede-mă, când stai închis un an şi jumătate, se poate întâmpla ca în anumite zile să-ţi fie de ajuns. Şi asta dincolo de orice îndreptăţire sau recunoştinţă; sentimentele nu pot fi alungate. Să merg cu bicicleta, să dansez, să fluier, să văd lumea, să mă simt tânără, să ştiu că sunt liberă – iată de ce mi-e dor. Şi totuşi nu trebuie s-o arăt, căci, închipuie-ţi, dacă toţi am începe să ne plângem sau să afişăm nişte feţe nemulţumite, unde ar duce asta? (24 decembrie 1943)”, scria Anna Frank.

Biletele pot fi cumpărate pe iTicket.