Sari la conținut

PODUL DE PIATRĂ

PODUL DE PIATRĂ. ELEGIACELORDELAKMDISTANȚĂ este un spectacol de teatru documentar bazat pe ISTORII DIN STRĂINĂTATE, volum semnat de Iurie COJOCARU, originar din satul Lozova, Republica Moldova, care într-o zi de vară pleacă la Londra pentru o scurtă vacanță, iar de-atunci au trecut mai mult de zece ani.

     Spectacolul este construit din amintirile, lacrimile, durerile, regretele, jalea, dar și visele, bucuriile, fericirea sau DORUL celor care au ales să plece în străinătate ca să-și construiască viața, dar și emoțiile, privirile, cuvintele, scrisorile celor care au așteptat nerăbdători ACASĂ.

     PODUL DE PIATRĂ. ELEGIACELORDELAKMDISTANȚĂ este despre kilometri care au marcat destine și au lăsat urme adânci asupra societății Republicii Moldova, asupra populației Republicii Moldova și asupra istoriei pe care o scriem împreună.

     TAM vă invită la un spectacol care face lumină asupra MIGRAȚIEI și aduce în scenă fragmente din realitatea pe care o trăim…

     … Un convoi de femei și bărbați care aleargă să scape de sărăcie…aleargă să-și cumpere pe bani împrumutați la procente dreptul la o viață mai bună…aleargă și… asta…asta…goana asta lasă urme adânci…urme adânci ale singurătății….singurătate rușinoasă, dramatică, tragică…până la sânge…și rănile…rănile…sunt adânci….răni deschise și nevindecate….

    Echipa TAM este și va rămâne profund recunoscătoare tuturor celor care și-au scris ISTORIILE DIN STRĂINĂTATE și, odată cu poveștile lor, și-au făcut vizibil numele, dar și celor care au decis să rămână ANONIMI.

     Pentru TAM contează fiecare poveste, fiecare istorie și fiecare destin. Doar așa am putut construi PODUL DE PIATRĂ. ELEGIACELORDELAKMDISTANȚĂ

Regie și scenariu: Luminița ȚÂCU
Scenografie și costume: Alina PERJU
Proiecție video și design: Ian ONICĂ
Artist măști: Nicolae LATUNOV
Coloană sonoră: Valentin STRIȘCOV
Lumini: Eugeniu CROITOR
Șef producție: Ion CATARAGA

Aducem mulțumiri speciale pentru colaborare și implicare Zinaidei Bolea, cercetătoare în domeniul traumei sociale.

Distribuție:
Ludmila BOTNARU
Cătălina Budu
Nina LEFTER
Valentina OSTAP
Giasti SIRAH
Victor UNTILĂ

Premiera: 04, 05, 06 mai 2023

Durata: 1h 20 min