Sari la conținut

„Terestru” sau unde poți vedea un vernisaj de pictură unic în Chișinău

„Terestru” sau unde poți vedea un vernisaj de pictură unic în Chișinău (FOTO)
Teatrul poetic “Alexei Mateevici”


Vernisajul expoziției de pictură „TERESTRU” la Teatrul „Alexei Mateevici” adună petele, liniile și culorile prin care pictorul Dorin Nebunu a materializat unele stări, frustrări nemărginite legate de haosul din mediul digital, dar și de singurătatea și dorința oamenilor blocați în cutiile blocurilor locative, de a evada spre sol, natură și rădăcini. O expoziție care merită admirată.

În cadrul spațiul expozițional sunt expuse 12 picturi create în perioada pandemiei. Administrația teatrului „Alexei Mateevici” a oferit trei premii pentru stagiunea XXXII-a: partenerul anului, spectatorul anului și artistul anului. Premianților li s-a oferit moneda de argint Alexei Mateevici și un abonament pentru două persoane ce permite intrare liberă la toate evenimentele organizate de TAM în stagiunea viitoare. 

Artistul Dorin Nebunu s-a născut la Cahul, Republica Moldova, și-a făcut studiile la Colegiul Național de Arte și a continuat parcursul profesional artistic la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău.

Puteți admira vernisajul la Teatrul „Alexei Mateevici”, str. Șciusev 93, începând cu 5 iunie până în data de 5 iulie 2021, în fiecare zi de la ora 10:00 până la 17:00.

#TAM oferă spațiu expozițional gratuit pentru artiștii independenți, fiindcă ei trebuie să fie liberi să continue să arate lumea așa cum o văd ei. Și că diversitatea asta a viziunilor poate să creeze echilibru social, mai ales într-o perioadă în care balanța este atât de fragilă. Artiștii creează identitate, bucură, enervează, intrigă, revoltă, mângâie, contribuie, iar independența lor este la fel de importantă ca și spectacolele prezentate în scenă.